Przekąska warzywno – wafelkowa, smaczna i zdrowa

5 maja 2011, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

bardzo smacznie, lekko i zdrowo – na śniadanie albo przekąskę w ciągu dnia

składniki:

  • 20 dkg sera białego chudego
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 niedużego gotowanego albo pieczonego buraka ćwikłowego
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 6 wafli kukurydzianych extra cienkich Good Food
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 ogórek świeży
  • do smaku: sól morska, pieprz mielony, sok z cytryny, szczypta cukru
  • sposób przygotowania: Ser rozkruszyłam. Połowę zmiksowałam dodając jogurt i połowę naszykowanego buraka. Resztę buraka pokroiłam w drobną kostkę tak samo jak cebulę. Dodałam do zmiksowanej masy razem z resztą sera – chodzi o to, żeby masa jednak nie była zupełnie gładka. Doprawiłam do smaku odrobiną cukru, soli, pieprzu i  kilkoma kropelkami soku z cytryny. Ogórka obrałam i pokroiłam wzdłuż na ćwiartki a następnie każdą na pół długości. Łodygi selera oczyściłam, przekroiłam na mniejsze kawałki. Masę – dip twarogowy przełożyłam do miseczki a wokół ułożyłam wafle i warzywa żeby nimi go nabierać. Pyszne, lekkie jedzonko!

    file1304587053