Panierowane wafle z kurczakiem i brzoskwinią – Hit Buni!
Miała być mała przegryzajka – wyszło coś wspaniałego – prorokuję, że stanie się hitem Buni.
Czas : 15 minut
Składniki :
- 3 wafle kukurydziane extra cienkie Good Food
- 1 jajko
- 3 paseczki piersi z kurczaka
- 3 połówki brzoskwini z syropu
- 3 małe listki sałaty
- sól ziołowa ( w młynku lub sól morska )
- pieprz kolorowy grubo mielony
- olej do smażenia ( używam z pestek winogron )
- czarnuszka do dekoracji ( niekoniecznie – można użyć grubo mielonego pieprzu )
Mięso posolić i posypać pieprzem. Roztrzepać dokładnie jajko dodając do niego odrobinę pieprzu. Namoczyć w jajku wafle tak by wchłonęły prawie całe jajko trzeba delikatnie przekładać uważając by jak już namiękną nie połamały się. Rozgrzać na małej patelni trochę oleju i usmażyć mięso na rumiano. Gdy będzie już dobre zdjąć z patelni i zawinąć w folię aluminiową by pozostało ciepłe. Na drugiej patelni rozgrzać olej i na gorący włożyć wafle (ja przeniosłam na łopatce to przewracania mięs) i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia.
Gorące wafle układać na talerzykach, na nich połówki brzoskwiń odsączone z syropu (podcięłam delikatnie spód by sie nie przewracały), kawałek sałaty i paseczek usmażonego kurczaka. Dekorować natką i czarnuszką.
Podawać na ciepło. Gorąco polecam – wyszło coś pysznego.