proste kolorowe szaszłyki

8 kwietnia 2010, dodał: aszka
Artykuł zewnętrzny

-surowy boczek
-schab lub karkówka
-cebula
-3 papryki-żółta,zielona,czerwona
przyprawa do grilla
olej

Szaszłyki przyrządzamy przynajmniej 12 godzin przed pieczeniem.
Boczek,mięso oraz paprykę kroimy w kostki wielkości mniej więcej pół pudełka zapalek.Cebulkę kroimy ostrożenie w krążki.Produkty nadziewamy na patyczki tak aby na każdym znalazł się każdy z 3 kolorów papryki.Gotowe szaszłyki posypujemy przyprawą do grilla i smarujemy olejem.Odstawiamy w chłodne miejsce.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.