proste kolorowe szaszłyki

8 kwietnia 2010, dodał: aszka
Artykuł zewnętrzny

-surowy boczek
-schab lub karkówka
-cebula
-3 papryki-żółta,zielona,czerwona
przyprawa do grilla
olej

Szaszłyki przyrządzamy przynajmniej 12 godzin przed pieczeniem.
Boczek,mięso oraz paprykę kroimy w kostki wielkości mniej więcej pół pudełka zapalek.Cebulkę kroimy ostrożenie w krążki.Produkty nadziewamy na patyczki tak aby na każdym znalazł się każdy z 3 kolorów papryki.Gotowe szaszłyki posypujemy przyprawą do grilla i smarujemy olejem.Odstawiamy w chłodne miejsce.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...