proste kolorowe szaszłyki

8 kwietnia 2010, dodał: aszka
Artykuł zewnętrzny

-surowy boczek
-schab lub karkówka
-cebula
-3 papryki-żółta,zielona,czerwona
przyprawa do grilla
olej

Szaszłyki przyrządzamy przynajmniej 12 godzin przed pieczeniem.
Boczek,mięso oraz paprykę kroimy w kostki wielkości mniej więcej pół pudełka zapalek.Cebulkę kroimy ostrożenie w krążki.Produkty nadziewamy na patyczki tak aby na każdym znalazł się każdy z 3 kolorów papryki.Gotowe szaszłyki posypujemy przyprawą do grilla i smarujemy olejem.Odstawiamy w chłodne miejsce.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...