proste kolorowe szaszłyki

8 kwietnia 2010,
dodał: aszka
Artykuł zewnętrzny

-surowy boczek
-schab lub karkówka
-cebula
-3 papryki-żółta,zielona,czerwona
przyprawa do grilla
olej

Szaszłyki przyrządzamy przynajmniej 12 godzin przed pieczeniem.
Boczek,mięso oraz paprykę kroimy w kostki wielkości mniej więcej pół pudełka zapalek.Cebulkę kroimy ostrożenie w krążki.Produkty nadziewamy na patyczki tak aby na każdym znalazł się każdy z 3 kolorów papryki.Gotowe szaszłyki posypujemy przyprawą do grilla i smarujemy olejem.Odstawiamy w chłodne miejsce.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...