prosto, smacznie i chrupiąco :-)
składniki:
2 pomidory,
    1 ogórek świeży,
    kilka rzodkiewek,
    2 łyżki oleju,
    do smaku: sól, pieprz mielony,
    2 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku,
    1 łyżka octu winnego
sposób przygotowania: Wszystkie warzywa umyć, osączyć. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w dużą kostkę. Ogórka obrać ze skórki, pokroić w pół albo ćwierć plasterki. Rzodkiewki pokroić w półplasterki. Wszystkie pokrojone warzywa wymieszać w misce, dodać olej i ocet, oprószyć solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Na koniec dodać szczypiorek. Podawać schłodzone.
 
         
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    


 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          