Prosta polędwiczka w ziołach z czosnkiem

25 maja 2013, dodał: cinektal
Artykuł zewnętrzny

Polędwiczke wieprzową albo wołowa myjemy, oczyszczamy z blon i kroimy w grube plastry ok 1 cm.
Nastepnie bierzemy swiezy czosnek,tymianek i rozmaryn. Czosnek kroimy w plastry galaski rozmarynu przecinamy na pół w poprzeg a tymianek zostawiamy caly, ukladamy je na miesiwie i posypujemy calymi ziarnami pieprzu(ewentualnie młotkowanym). Polewamy kilkoma kroplami oleju.Uwaga! mieso solimy po zgrilowaniu. Możemy takze po grilowaniu na mieso położyć masełko. Wołowina po grilowaniu powinna odpocząc kilka chwil obok grila przed podaniem:) Zycze smacznego

file1369506003



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D