Precelki

21 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag mąki
15 dag tłuszczu
2 łyżki cukru
1 jajko
1 żółtko
2 łyżki śmietany
odrobina soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystko posiekać nożem, a później zagnieść ciasto i zostawić na 10 – 15 minut do wyrośnięcia. Z tego ciasta robić wałeczki grubości ołówka i długości 8 -10 cm i z tego formować różne figury precelki, kółeczka, serduszka. Posmarować rozmąconym jajkiem, posypać makiem, grubym cukrem, sezamem i upiec na złoty kolor.

file1266767800



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.