Poziomki 2016/2017 przewodnik Magdy Gessler po restauracjach i hotelach

20 czerwca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

Gdzie można smacznie zjeść i doskonale wypocząć? Nikt nie wie tego lepiej, niż gwiazda Kuchennych rewolucji! Magda Gessler już po raz trzeci nagradza najlepsze polskie restauracje hotele.Poziomki 2016/2017to niezawodny przewodnik, dzięki któremu każdy wyjazd będzie strzałem w dziesiątkę. Książka ukazała się 15 czerwca nakładem Edipresse Książki.

ggg

Najsłynniejsza polska restauratorka, właścicielka ponad 20 restauracji i kawiarni, kreatorka gustu, smaków i nowych miejsc, która mówi o sobie, że jest reżyserem sztuki, w której każdy z gości jej restauracji gra główną rolę. Magda Gessler od sześciu lat jest gwiazdą telewizyjnego programu „Kuchenne rewolucje”, w którym podróżuje po całej Polsce, by pomagać restauratorom w kryzysie. W zaledwie cztery dni potrafi zamienić upadający lokal w popularną restaurację wysokiej jakości. Jest surowa, wymagająca i bezkompromisowa, dzięki czemu jak nikt inny potrafi szczerze ocenić każde miejsce. Magda Gessler już po raz trzeci przyznaje Poziomki – specjalne osobiste i subiektywne odznaczenia, które stworzyła na wzór gwiazdek Michelin, by nagradzać restauracje i hotele wyróżniające się najwyższą jakością jedzenia i obsługi.

Poziomki 2016/2017. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce? to niezawodna nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski, w sam raz dla par, rodzin, singli, na podróż służbową, wakacje, przystanek w drodze czy spotkanie z przyjaciółmi. Magda Gessler prezentuje ponad 150 miejsc, dla których warto wybrać się w podróż po Polsce. Wśród nich znajdują się podopieczni z „Kuchennych rewolucji”, którzy wykorzystali porady restauratorki, nabrali rozpędu i dziś prowadzone przez nich lokale rozkwitają. Nie zabrakło także restauracji i hoteli, które wydają się niepozorne czy znajdują się w rejonach zdawałoby się skazanych na porażkę, a które goszczą i karmią niczym w Paryżu.

Będzie mi bardzo miło, jeżeli wybierzecie się w Polskę moim śladem i odwiedzicie poziomkowe adresy. Wchodząc do restauracji czy hotelu oznaczonego Poziomką, poznacie moje spełnione marzenie o dobrej, uczciwej kuchni i serdecznej gościnności.

Magda Gessler zabiera Czytelników w podróż po wszystkich rejonach Polski. Zaczyna od Pomorza, Kaszub i Kujaw, które określa krainą ryb, grzybów i sera. Wielkopolska stoi pyrami i wieprzowiną, a na Małopolsce łączą się kuchnie: austriacka, czeska, węgierska, ukraińska, polska, żydowska i ormiańska. Natomiast w Warszawie jest najwięcej ciekawych i liczących się na kulinarnej mapie Polski miejsc, ponieważ to właśnie do stolicy najszybciej docierały nowinki kulinarne ze świata.

Wszystkie przedstawione restauracje i hotele są dokładnie opisane oraz zilustrowane zdjęciami miejsca i popisowej potrawy. Magda Gessler podaje również najważniejsze cechy, m.in.: duże porcje; profesjonalni sommelierzy i szeroki wybór win; bywa tłoczno, warto zarezerwować stolik; komfortowy hotel ze świetnym basenem; rodzinna hodowla pstrąga; wygodny parking; spa i centrum odnowy biologicznej z sauną. To wszystko sprawia, że Poziomki 2016/2017pomogą zaplanować niezapomnianą podróż, przeżyć pyszną przygodę i wrócić z wyjątkowymi wspomnieniami.

To nie do wiary, ale do niedawna nie miałam pojęcia, że jest w Polsce takie miejsce jak Pałac Pakoszów! Jak to możliwe? Ogień w kominku rozgrzewa tam serca, kuchnia pieści podniebienie, z okien widać Śnieżkę. () Dusza mi rośnie (jak ciasto na drożdżach), kiedy zjawiam się w Afrodycie. To tylko trzygwiazdkowy hotel, ale położony nad samym jeziorem. Działa tam rozkoszne spa. () Takie smakowite niespodzianki spotykam w całej Polsce. () I choćby po to, by mieć takie wspomnienia, warto się wybrać w podróż po naszym kraju.

O autorce:

Magda Gessler – z wykształcenia malarka, absolwentka madryckiej Akademii Sztuk Pięknych. Szybko okazało się, że równie śmiało jak obrazy komponuje smaki. Dzisiaj prowadzi kilka restauracji – m.in. U Fukiera na warszawskiej Starówce czy Słodki… Słony (także w stolicy). Od sześciu lat podróżuje po kraju, zmieniając jego kulinarne oblicze jako gwiazda polskiej edycji „Kuchennych rewolucji”. Jest też jurorką polskiej edycji programu „Masterchef”. Od trzech sezonów Magda Gessler przyznaje swoje nagrody – Poziomki – najlepszym restauracjom i hotelom w Polsce. Sama spędza w podróżach po polskich miastach i miasteczkach trzysta dni w roku, dlatego chce pomóc innym odnaleźć najlepsze adresy na gastronomicznej mapie Polski.

Partnerzy:

O Edipresse Książki:

Edipresse Książki to wydawnictwo w grupie Edipresse Polska.

W ofercie znajdą się książki o tematyce poradnikowej, biografie, powieści obyczajowe, kulinaria, a także publikacje podróżnicze i fotograficzne.

Autorzy wydawnictwa to poczytni i cenieni pisarze, znane osobistości i popularne gwiazdy: Beata Pawlikowska, Hanna Bakuła, Wojciech Zawioła, dr Krzysztof Gojdź, Jarosław Kazberuk, Jan Kuroń, Anna Jurksztowicz, Marcin Kydryński, Jacek Bonecki, Radosław Piwowarski, Mariola Bojarska- Ferenc, Ewa Chodakowska i inni. Ofertę książkową dopełniają produkty art.&pap, w tym kalendarze, puzzle i gry planszowe.

Fundacja Przyjaciółka powstała w 2000 roku. Pomaga przede wszystkim dzieciom wychowującym się poza naturalną rodziną, promuje rodzicielstwo zastępcze, a także wspiera podopiecznych świetlic środowiskowych oraz leczenie i rehabilitację dzieci chorych i niepełnosprawnych. Przez 15 lat Fundacja pomogła ponad 17 tysiącom dzieci. Ta pomoc jest często długofalowa, objęła dofinansowaniem leczenie i rehabilitację ponad 750 dzieci, niektóre z nich są w programie ponad 10 lat. Fundacja Przyjaciółka przyznaje również stypendia na działania edukacyjne i rozwojowe dla dzieci z domów dziecka i rodzin zastępczych. Jest również członkiem Koalicji na Rzecz Rodzinnej Opieki Zastępczej i Forum Darczyńców w Polsce. Fundacja Przyjaciółka to przede wszystkim ludzie którym pomagamy, ale bez pomocy innych możemy niewiele. Dlatego każdy może pomagać z nami! Co możesz zrobić:

  • namówić swoją firmę do współpracy z nami,

  • przekazać nam 1% swojego podatku wpisując do zeznania podatkowego naszą nazwę i numer KRS 0000074781,

  • pomóc nam finansowo przekazując darowiznę na konto w mBank, PL72 1140 1010 0000 5494 1000 1001.

Dane wydawnicze:

Autor: Magda Gessler, tytuł: Poziomki 2016/2017. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce, Edipresse Książki, ISBN 9788379454440, cena: 31,90 zł, oprawa: zintegrowana, format: 140 x 210 mm, liczba stron: ok. 240, data premiery: 15 czerwca 2016 r.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...