Powidła śliwkowe

5 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

4 kg śliwek węgierek
1 kg cukru

Ze śliwek usunąć pestki, zasypać na noc cukrem, żeby puściły sok. Na drugi dzień gotową na małym ogniu około 1 -2 godzin. Zostawić do następnego dnia i znów tak samo gotować około w godzin aż odparuje całkowicie sok i zostaną gęste powidła. Włożyć gorące do słoików i pasteryzować 15 minut.

file1267807568



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.