Potrawka z soczewicy i marchewki

9 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

8 cienkich surowych kiełbasek

4 marchewki

1 koper włoski

2 łodygi selera naciowego

100 g soczewicy zielonej

2 łyżki śmietany 12 %

1 łyżka musztardy bawarskiej słodkiej

1/3 szklanki wody

sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa

  • kiełbaski smażymy na złoty kolor, zdejmujemy z patelni,
  • marchew obieramy, kroimy w plasterki, seler kroimy w półksiężyce, koper w cienkie paski,
  • warzywa wrzucamy na patelnie, smażymy kilka minut,
  • kiełbaski kroimy na cztery części, dokładamy do warzyw, smażymy jeszcze kilka minut, przyprawiamy,
  • śmietanę mieszamy z musztardą i wodą, wlewamy na patelnie, mieszamy i chwilę dusimy

file1268133321