Potrawka z soczewicy i marchewki

9 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

8 cienkich surowych kiełbasek

4 marchewki

1 koper włoski

2 łodygi selera naciowego

100 g soczewicy zielonej

2 łyżki śmietany 12 %

1 łyżka musztardy bawarskiej słodkiej

1/3 szklanki wody

sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa

  • kiełbaski smażymy na złoty kolor, zdejmujemy z patelni,
  • marchew obieramy, kroimy w plasterki, seler kroimy w półksiężyce, koper w cienkie paski,
  • warzywa wrzucamy na patelnie, smażymy kilka minut,
  • kiełbaski kroimy na cztery części, dokładamy do warzyw, smażymy jeszcze kilka minut, przyprawiamy,
  • śmietanę mieszamy z musztardą i wodą, wlewamy na patelnie, mieszamy i chwilę dusimy

file1268133321



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺