Potrawka z kurczaka i kalafiora
Artykuł zewnętrzny
Potrawy grillowe to nie tylko mięsa na ciepło , to również – sosy, sałatki , dodatki.
Czas : 30 minut + marynowanie mięsa
- 1/4 kalafiora
- 1 spora pierś z kurczaka
- 2 łyżki przyprawy ,, Na grilla z czosnkiem i ziołami ” Winiar
- Sos czosnkowo-ziołowy Winiar do smaku
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- 1/2 szklanki majonezu
- 4 łyżki pokrojonego koperku
Pierś z kurczaka natrzeć przyprawą do grilla , olejem, miodem i zostawić w lodówce na godzinę. Rozgrzać grill ( lub patelnię grillową ) i upiec mięso. Ostudzić i pokroić w cienkie plasterki.
Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i podzielić na różyczki.
Majonez doprawić ,sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym .
Delikatnie zmieszać kalafior z kurczakiem , polać sosem majonezowym i posypać koperkiem .