Potrawka a’la leczo

14 kwietnia 2013, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

1 cukinia
2 papryki
2 cebule
1 opakowanie parówek
2 duże pomidory
koncentrat pomidorowy
keczup pikantny
ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
olej
około 400 ml wody

Cebulę kroimy w kosteczkę. Parówki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę, a następnie parówki. Po usmażeniu przekładamy do garnka z wodą i z przyprawami. Dodajemy pokrojone w kosteczkę, wcześniej obrane pomidory. Dusimy około 5 minut. Następnie na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Dodajemy do składników w w garnku i całość dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz keczup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

file1365952874



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...