Potrawka a’la leczo

14 kwietnia 2013, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

1 cukinia
2 papryki
2 cebule
1 opakowanie parówek
2 duże pomidory
koncentrat pomidorowy
keczup pikantny
ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
olej
około 400 ml wody

Cebulę kroimy w kosteczkę. Parówki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę, a następnie parówki. Po usmażeniu przekładamy do garnka z wodą i z przyprawami. Dodajemy pokrojone w kosteczkę, wcześniej obrane pomidory. Dusimy około 5 minut. Następnie na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Dodajemy do składników w w garnku i całość dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz keczup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

file1365952874



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.