Potrawka a’la leczo
Artykuł zewnętrzny
1 cukinia
2 papryki
2 cebule
1 opakowanie parówek
2 duże pomidory
koncentrat pomidorowy
keczup pikantny
ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
olej
około 400 ml wody
Cebulę kroimy w kosteczkę. Parówki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę, a następnie parówki. Po usmażeniu przekładamy do garnka z wodą i z przyprawami. Dodajemy pokrojone w kosteczkę, wcześniej obrane pomidory. Dusimy około 5 minut. Następnie na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Dodajemy do składników w w garnku i całość dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz keczup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.