POTRAWA Z LIBANU

18 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    30 dkg mielonego mięsa
    zielona pietruszka
    szczypiorek
    mała cebula
    1pomidor
    pół łyżeczki cynamonu
    pół łyżeczki mielonych goździków
    vegeta
    pieprz
    Na wierzch:
    1 duży ziemniak
    1 papryka czerwona
    1 mały bakłażan
    1 cukinia
    1 cebula czerwona
    1 duża lub 2 małe cebule
    1 pomidor

      odświętne danie na stole arabskim – egzotyczne i aromatyczne lekkie danie…


      Mięso mielone zagniatamy z 1 pomidorem i 1 cebulką pokrojone w drobną kosteczkę, natką pietruszki, szczypiorkiem i przyprawami (cynamon, goździki,vegeta i sól). Wykładamy na dno dużego garnka posmarowanego olejem. Na mięso układamy warstwami warzywa porojone w grube plastry. Najpierw ziemniaki, papryka, cebula, cukinia, ziemniaki, bakłażan, pomidor i tak aż do wyczerpania wszystkich składników. Na wierzch posypujemy vwgetą i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy na małym gazie pod przykryciem około 1 godziny. Doprawiamy do smaku na talerzu. Bardzo smaczne, aromatyczne i niskokaloryczne danie.

      file1263851557



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
      Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
      Jak poznałyście i zakochałyscie się…
      Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
      Wzór na spodniach
      Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
      wzdęcia
      Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...