Portawka z brukselki z makaronem ryżowym

3 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 op. makaronu ryżowego wstążki

700 g brukselki

1 mozzarella

10 plastrów baleronu dojrzewającego

1 op. pomidorów z bazylią i oregano

1 łyżeczka pasty z kolendry

szczypior

2 ząbki czosnku

sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma, gałka muszkatołowa

  • makaron wrzucić do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy,
  • trzymać pod przykryciem ok. 3 minut,
  • odcedzić, przelać zimną wodą,
  • brukselkę ugotować, odcedzić,
  • dodać do garnka z brukselką pomidory, dusić pod przykryciem kilka minut,
  • w międzyczasie dodać zmiażdżony czosnek, pastę z kolendry i przyprawy,
  • baleron pokroić w plastry i usmażyć na chrupko,
  • na talerz wyłożyć makaron i porcje brukselki,
  • posypać szczypiorkiem, baleronem i porwaną mozzarellą

file1267607916



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....