Portawka z brukselki z makaronem ryżowym

3 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 op. makaronu ryżowego wstążki

700 g brukselki

1 mozzarella

10 plastrów baleronu dojrzewającego

1 op. pomidorów z bazylią i oregano

1 łyżeczka pasty z kolendry

szczypior

2 ząbki czosnku

sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma, gałka muszkatołowa

  • makaron wrzucić do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy,
  • trzymać pod przykryciem ok. 3 minut,
  • odcedzić, przelać zimną wodą,
  • brukselkę ugotować, odcedzić,
  • dodać do garnka z brukselką pomidory, dusić pod przykryciem kilka minut,
  • w międzyczasie dodać zmiażdżony czosnek, pastę z kolendry i przyprawy,
  • baleron pokroić w plastry i usmażyć na chrupko,
  • na talerz wyłożyć makaron i porcje brukselki,
  • posypać szczypiorkiem, baleronem i porwaną mozzarellą

file1267607916



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.