Musztarda Kętrzyńska o smaku chrzanowym – poprawia smak i ostrość

15 kwietnia 2012, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

Mazury słyną nie tylko z malowniczych jezior i lasów, ale również z różnorodności regionalnych potraw i produktów. Regionalny smak i naturalny skład zawarte zostały w nowym produkcie Majonezów Kętrzyn – w MUSZTARDZIE KĘTRZYŃSKIEJ O SMAKU CHRZANOWYM. Stanowi ona połączenie lekko pikantnego charakteru klasycznej musztardy z naturalnym wyciągiem chrzanowym. Jest doskonałym dodatkiem do mięs i kiełbas z grilla lub ogniska, a także sosów i parówek, z którymi stanowi nierozłączny element turystycznej kuchni.


Nie od dziś wiadomo, że musztarda jest niezastąpioną przyprawą w każdej kuchni, a letnią porą stałym dodatkiem do kiełbasy i mięsa z grilla lub z ogniska. Musztardę można zastosować jako dodatek do najróżniejszych dań, zarówno mięsnych, jak i warzywnych, bowiem wyostrza apetyt, doskonale ożywia ich smak, czasami nawet go zmieniając. Ponadto jest wspaniałym dodatkiem do kiełbas i tłustych mięs. Swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięcza gorczycy oraz przyprawom. Szlachetności dodaje jej także proces leżakowania, jaki musi przejść, by wszystkie składniki nabrały odpowiedniego smaku i aromatu. Niezależnie od sytuacji oraz miejsca letnich biesiad, z pewnością nie zabraknie jej na żadnym stole.

Nowością na rynku jest mazurska MUSZTARDA KĘTRZYŃSKA O SMAKU CHRZANOWYM. Odznacza się ona doskonale dobranymi proporcjami, charakterystycznym smakiem i aromatem chrzanu. Powstała na bazie podstawowych składników – gorczycy, odpowiednio skomponowanych przypraw i naturalnego wyciągu chrzanowego. Musztarda charakteryzuje się intensywnym smakiem chrzanu i wyjątkowymi walorami smakowymi. Doskonale pasuje do białej kiełbasy, wędlin, pieczonych mięs, parówek oraz sosów.

Cena Musztardy: 1,60zł/170g

MUSZTARDA KĘTRZYŃSKA O SMAKU CHRZANOWYM jest produktem regionalnym, dostępnym przede wszystkim w wybranych supermarketach sieci Real oraz sklepach detalicznych na terenie Warmii i Mazur.