Poncz pomarańczowy z rumem

20 stycznia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 łyżeczki czarnej herbaty
  • 3 pomarańcze
  • 400 ml wody
  • 150 dag cukru trzcinowego
  • 300 ml rumu
  • wanilia, cynamon

Herbatę parzyć przez 5 min. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. kórkę zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę. Wycisnąć sok z połowy porcji pomarańczy,wymieszać z cukrem i pozostawić na godzinę. Herbatę wlać do dużego naczynia. Dodać rum,sok i skórkę. Wymieszać. Rozlać do szklanek – do każdej włożyć cząstki pomarańczy.

fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...