Poncz pomarańczowy z rumem

20 stycznia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 łyżeczki czarnej herbaty
  • 3 pomarańcze
  • 400 ml wody
  • 150 dag cukru trzcinowego
  • 300 ml rumu
  • wanilia, cynamon

Herbatę parzyć przez 5 min. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. kórkę zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę. Wycisnąć sok z połowy porcji pomarańczy,wymieszać z cukrem i pozostawić na godzinę. Herbatę wlać do dużego naczynia. Dodać rum,sok i skórkę. Wymieszać. Rozlać do szklanek – do każdej włożyć cząstki pomarańczy.

fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...