Poncz herbaciany

11 listopada 2010, dodał: lizabeta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 saszetki herbaty Irving Tea Planet Cuban Punch,

½ l soku z pomarańczy ,

½ l soku z grapefruita,

2 goździki,

kardamon,

anyż,

cynamon,

cukier brązowy do smaku,

plasterki pomarańczy i grapefruitów do ozdoby.

Sposób przygotowania:

Herbatę zaparzyć w ½ l wody. Soki zagotować z przyprawami i pozostawić pod przykryciem ok. 5 min.  Sok przecedzić, dodać gorącą herbatę, całość dosłodzić do smaku, ozdobić plasterkami owoców. Podawać na gorąco. W wersji dla dorosłych – można dodać 100 ml rumu.

przepis pochodzi ze strony irvingtea.com

file1289495789



FORUM - bieżące dyskusje

Trening na prawidłowy oddech w czas…
Mi pomaga skupienie się w stresie na jakiejś poztywnej myśli, takie oddychanie jakoś...
Zupa buraczkowa z ziemniakami tłucz…
Fajny przepis tylko brak czasu ciągle na takie gotowanie, ja przez pośpiech...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Mi szkodzą np. surowe brokuły, próbowałam miksować je w koktajlach i nie daję...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Warto też zadbać o matę antypoślizgową na płytki i do wanny i nie dawać...