Poncz z herbaty i wina

4 stycznia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1/2 butelki czerwonego wina
  • 3 szklanki mocnej herbaty
  • 1/2 szklanki owocowego syropu
  • 50 ml araku lub rumu
  • owoce do dekoracji

Herbatę połączyć z winem i syropem. Wymieszać, przykryć, podgrzać  (ale nie doprowadzić do wrzenia). Zdjąć z ognia, wlać alkohol, przelać do szklanego naczynia. Udekorować owocami.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...