Pomidory z grilla z serem MNIAM!!

15 lutego 2012, dodał: roxi2511
Artykuł zewnętrzny

składniki:

pomidory – 4 sztuki
orzeszki pinii – 5 dekagramów

sos sałatkowy czosnkowy – 1opakowanie

posiekane świeże zioła – 2 łyżki
chudy biały ser – 10 dekagramów

oliwa z oliwek – 3 łyżki
majonez – 3 łyżki

sposób przygotowania:

  1. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry średniej grubości.
  2. Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.
  3. Sos sałatkowy Czosnkowy wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem.
  4. Na kawałku folii aluminiowej układaj na przemian plastry pomidorów i plastry sera.
  5. Posyp ziołami i orzeszkami pinii. Polej oliwą z oliwek i zawiń szczelnie folię. Piecz na rozgrzanym grillu kilkanaście minut. Podawaj z sosem czosnkowym.

    file1329302372