Pomidory z grilla z serem MNIAM!!
Artykuł zewnętrzny
składniki:
pomidory – 4 sztuki
orzeszki pinii – 5 dekagramów
sos sałatkowy czosnkowy – 1opakowanie
posiekane świeże zioła – 2 łyżki
chudy biały ser – 10 dekagramów
oliwa z oliwek – 3 łyżki
majonez – 3 łyżki
sposób przygotowania:
- Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry średniej grubości.
- Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.
- Sos sałatkowy Czosnkowy wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem.
- Na kawałku folii aluminiowej układaj na przemian plastry pomidorów i plastry sera.
- Posyp ziołami i orzeszkami pinii. Polej oliwą z oliwek i zawiń szczelnie folię. Piecz na rozgrzanym grillu kilkanaście minut. Podawaj z sosem czosnkowym.