Pomidorowe śledzie

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg matiasów

½ kg cebuli

15 dkg koncentratu pomidorowego

5 liści laurowych

15 kulek ziela angielskiego

2 łyżki octu spirytusowego

1 łyżka cukru

1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu.

1 l wody

Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie. Osączamy, kroimy w paski o szerokości ok. 1,5 cm. Cebulę kroimy w pół-plasterki. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy ocet, liście, ziele  i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy cebulę i gotujemy ją przez 1 minutę, przecedzamy. Pozostawiamy cebulę do ostygnięcia, następnie łączymy ją z koncentratem pomidorowym i pieprzem. Cebulę mieszamy ze śledziami i odstawiamy wszystko do lodówki (najlepiej na noc).

Smacznego!

file1258475808



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...