Pomidorowe śledzie

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg matiasów

½ kg cebuli

15 dkg koncentratu pomidorowego

5 liści laurowych

15 kulek ziela angielskiego

2 łyżki octu spirytusowego

1 łyżka cukru

1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu.

1 l wody

Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie. Osączamy, kroimy w paski o szerokości ok. 1,5 cm. Cebulę kroimy w pół-plasterki. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy ocet, liście, ziele  i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy cebulę i gotujemy ją przez 1 minutę, przecedzamy. Pozostawiamy cebulę do ostygnięcia, następnie łączymy ją z koncentratem pomidorowym i pieprzem. Cebulę mieszamy ze śledziami i odstawiamy wszystko do lodówki (najlepiej na noc).

Smacznego!

file1258475808



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.