Pomidorowe muszelki

9 lipca 2013,
dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1,5 kg pomidorów
  • makaron muszelki
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • chilli
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • liście bazylii

Sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Cebulę posiekać a ząbki czosnku rozgnieść. Na rozgrzaną patelnię (głęboką) wlać odrobinę oleju, dodać czosnek później cebule, wszystko podsmażyć. Później dołożyć pokrojone pomidorki i całość poddusić. Po ok. 10 min dodać listki bazylii i doprawić do smaku chilli , sól i pieprz. Ugotować makaron. Rozłożyć makaron na talerze i polać sosem z pomidorów.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...