Pomidorowa z ziemniakami, marchewką i pulpecikami
Pomidorowa z ziemniakami i pulpecikami – wpis na blogu KolorowaPani
Smaczna i pożywna zupa pomidorowa z ziemniakami, marchewką i malutkimi pulpecikami, robi się szybko i potrafi się człowiek nią naprawdę najeść.
Składniki:
– pomidory polne lub inne lub dwie puszki pomidorów
– cebula biała i czosnek
– koperek
– marchewka
– mięso mielone (obojętnie jakie)
– jajko
– przyprawy do mięsa mielonego Appetita oraz papryka słodka i pieprz Appetita
– jogurt grecki
– kilka ziemniaków
W rondelku usmażyć cebulkę z ziemniakami pokrojonymi w cienkie plasterki i czosnkiema także marchewką w talarki. Dodać pokrojone pomidory lub z puszki i zalać wodą – około 3 szklanki.
Osobno na patelni usmażyć wyrobione kuleczki z mielonego mięsa z dodatkiem przypraw. Na koniec podsmażone kuleczki włożyć do wywaru i gotować około 20 minut. Podawać z ciabatką oraz kleksem jogurtu i koperkiem.