Pomidorowa feta

16 czerwca 2011,
dodał: plumka6
Artykuł zewnętrzny

W około 1 i1/2 l wody rozpuszczamy 3 kostki rosołowe.
Pomidory z puszki miksujemy razem z koncentratem pomidorowym ( 2 łyżki)  i czosnkiem ( 2 ząbki) – dodajemy do bulionu.
Połowę opakowania sera feta rozcieramy dolewając powoli mleko ( 1 szklanka) – dodajemy także mąkę ( 1 łyżka)  i odrobinę ciepłej zupy – dobrze mieszamy i powoli wlewamy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia.
Przyprawiamy ziołami prowansalskimi.
Podajemy z makaronem i pokrojoną w kostkę resztą fety.

file1308253281



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...