Pomidorowa feta

16 czerwca 2011,
dodał: plumka6
Artykuł zewnętrzny

W około 1 i1/2 l wody rozpuszczamy 3 kostki rosołowe.
Pomidory z puszki miksujemy razem z koncentratem pomidorowym ( 2 łyżki)  i czosnkiem ( 2 ząbki) – dodajemy do bulionu.
Połowę opakowania sera feta rozcieramy dolewając powoli mleko ( 1 szklanka) – dodajemy także mąkę ( 1 łyżka)  i odrobinę ciepłej zupy – dobrze mieszamy i powoli wlewamy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia.
Przyprawiamy ziołami prowansalskimi.
Podajemy z makaronem i pokrojoną w kostkę resztą fety.

file1308253281



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...