Pomidorowa feta

16 czerwca 2011,
dodał: plumka6
Artykuł zewnętrzny

W około 1 i1/2 l wody rozpuszczamy 3 kostki rosołowe.
Pomidory z puszki miksujemy razem z koncentratem pomidorowym ( 2 łyżki)  i czosnkiem ( 2 ząbki) – dodajemy do bulionu.
Połowę opakowania sera feta rozcieramy dolewając powoli mleko ( 1 szklanka) – dodajemy także mąkę ( 1 łyżka)  i odrobinę ciepłej zupy – dobrze mieszamy i powoli wlewamy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia.
Przyprawiamy ziołami prowansalskimi.
Podajemy z makaronem i pokrojoną w kostkę resztą fety.

file1308253281



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....