Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu

9 czerwca 2014,
dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • ryż – 9 łyżek
  • pomarańcze – 2 szt
  • banan – 1 szt
  • mleko kokosowe – 1/2 szkl
  • imbir – 2 szcz

 

  1. Gotujemy ryż do miękkości i przelewamy do zimnej wody.
  2. Wkladamy ryż do naczynia od blendera wraz z bananem i imbirem. Miksujemy.
  3. Odlewamy połowę masy. Do części odlanej mleko. Mieszamy.
  4. Do części w naczyniu od blendera dodajemy obrana i pokrojoną pomarańczę. Miksujemy.
  5. Nakładamy najpierw warstwę żółtą, potem białą, ponownie żółtą, a białą doryzowujemy wzorek. Dekorujemy zgodnie z naszą fantazją :)

I co? I ryż z poprzedniego obiadu już nie jest problemem!

file1402350735



FORUM - bieżące dyskusje

Co sądzicie o kłótniach między ludź…
Różnorodność budzi agresję niestety, a wynika to z lęków przed obcymi...
Podsumowanie roku
Ja zawsze podsumowuję rok w święta Bożego Narodzenia. To jest taki czas refleksji...
Nasze osiągnięcia sportowe :)
Codziennie spaceruję i wieczorem przez 15 minut rozciągam się
Kurs gotowania
Oj tak, ja też nie mam tego talentu niestety...