Pomarańczowo-kokosowy koktajl na ryżu

9 czerwca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • ryż – 9 łyżek
  • pomarańcze – 2 szt
  • banan – 1 szt
  • mleko kokosowe – 1/2 szkl
  • imbir – 2 szcz

 

  1. Gotujemy ryż do miękkości i przelewamy do zimnej wody.
  2. Wkladamy ryż do naczynia od blendera wraz z bananem i imbirem. Miksujemy.
  3. Odlewamy połowę masy. Do części odlanej mleko. Mieszamy.
  4. Do części w naczyniu od blendera dodajemy obrana i pokrojoną pomarańczę. Miksujemy.
  5. Nakładamy najpierw warstwę żółtą, potem białą, ponownie żółtą, a białą doryzowujemy wzorek. Dekorujemy zgodnie z naszą fantazją :)

I co? I ryż z poprzedniego obiadu już nie jest problemem!

file1402350735



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz