Polenta z błękitnym serem

26 października 2013, dodał: eastgirl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1,5 litra bulionu warzywnego
– 25 dag mąki kukurydzianej
– 40 dag sera błękitnego
– 4 łyżki oliwy

W garnku zagotować bulion warzywny, zdjąć z ognia, dodać mąkę kukurydzianą i dokładnie rozetrzeć trzepaczką, aby nie było grudek. Doprawić do smaku pieprzem. Na wierzch wlać 3 łyżki oliwy (oliwę pozostawić na wierzchu nie mieszać). Garnek przykryć i wstawic do piekarnika nagrzanego do 120 stopni C na 40 minut. Wyjąć garnek z piekarnika, wierzch posypać serem pokruszonym w grubą kostkę, niezbyt dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerze. Podawać gorącą, skropioną oliwą.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...