Polenta z błękitnym serem

26 października 2013,
dodał: eastgirl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1,5 litra bulionu warzywnego
– 25 dag mąki kukurydzianej
– 40 dag sera błękitnego
– 4 łyżki oliwy

W garnku zagotować bulion warzywny, zdjąć z ognia, dodać mąkę kukurydzianą i dokładnie rozetrzeć trzepaczką, aby nie było grudek. Doprawić do smaku pieprzem. Na wierzch wlać 3 łyżki oliwy (oliwę pozostawić na wierzchu nie mieszać). Garnek przykryć i wstawic do piekarnika nagrzanego do 120 stopni C na 40 minut. Wyjąć garnek z piekarnika, wierzch posypać serem pokruszonym w grubą kostkę, niezbyt dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerze. Podawać gorącą, skropioną oliwą.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....