Polenta z błękitnym serem

26 października 2013, dodał: eastgirl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1,5 litra bulionu warzywnego
– 25 dag mąki kukurydzianej
– 40 dag sera błękitnego
– 4 łyżki oliwy

W garnku zagotować bulion warzywny, zdjąć z ognia, dodać mąkę kukurydzianą i dokładnie rozetrzeć trzepaczką, aby nie było grudek. Doprawić do smaku pieprzem. Na wierzch wlać 3 łyżki oliwy (oliwę pozostawić na wierzchu nie mieszać). Garnek przykryć i wstawic do piekarnika nagrzanego do 120 stopni C na 40 minut. Wyjąć garnek z piekarnika, wierzch posypać serem pokruszonym w grubą kostkę, niezbyt dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerze. Podawać gorącą, skropioną oliwą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz