Polenta z błękitnym serem

26 października 2013,
dodał: eastgirl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1,5 litra bulionu warzywnego
– 25 dag mąki kukurydzianej
– 40 dag sera błękitnego
– 4 łyżki oliwy

W garnku zagotować bulion warzywny, zdjąć z ognia, dodać mąkę kukurydzianą i dokładnie rozetrzeć trzepaczką, aby nie było grudek. Doprawić do smaku pieprzem. Na wierzch wlać 3 łyżki oliwy (oliwę pozostawić na wierzchu nie mieszać). Garnek przykryć i wstawic do piekarnika nagrzanego do 120 stopni C na 40 minut. Wyjąć garnek z piekarnika, wierzch posypać serem pokruszonym w grubą kostkę, niezbyt dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerze. Podawać gorącą, skropioną oliwą.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....