Polędwiczki pieczone w ziemniakach

17 listopada 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 60 minut

Niezbędne składniki:

Polędwiczka wieprzowa, 500g
Ziemniaki, 1-2 sztuki
Jaja, 2 sztuki
Mąka, 3 łyżki
Olej

Przyprawy KAMIS:
Przyprawa do schabu Schab pieczony z żurawiną
Majeranek
Sól morska w młynku

Polędwiczki przekroić na połowę, nadziać przyprawą do schabu z żurawiną, obsmażyć na patelni. Ziemniaki zetrzeć na grubej tarce, dodać jaja, mąkę, majeranek doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę. Polędwiczki owinięte ziemniakami smażyć na patelni z obydwu stron, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku 25 minut w temp. 175 st.

www.kamis.pl