Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

19 października 2013, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 polędwiczka wieprzowa

– 150 g grzybów leśnych

– mała cebula

– oliwa

– 200 ml śmietany 18%

– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

– sól

– pieprz

 

Przygotowanie:

Polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, oczyszczone, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby(małe można wrzucić w całości lub przecięte na pół). Chwilę podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i dusimy około 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy z ziemniakami i sałatą.

 

file1382203522



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.