Polędwica ze strusia

5 maja 2009, dodał: Redakcja

600 g polędwicy ze strusia

Marynata:
100 ml oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
Kilka gałązek świeżego tymianku
1 łyżeczka kaparów

Sos:
160 g świeżych truskawek
100 g masła cytrynowego
Kilka listków świeżej mięty
50 ml białego wina

Bukiet sałat

Mięso oczyścić z błon, umyć i przełożyć do płaskiego naczynia. Marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie obłożyć nimi mięso. Tak samo postąpić z czosnkiem, rozmarynem, roztartymi w moździerzu jagodami jałowca oraz liściem laurowym. Czerwone wino połączyć z syropem i zalać nim mięso. Odstawić do lodówki na około 12 godzin.

W rondelku zagotować białe wino, dodać masło cytrynowe oraz posiekaną świeżą miętę. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w plasterki truskawki. Mięso wyjąć z marynaty i smażyć na patelni grillowej przez około 5 minut z każdej ze stron stron. Polędwicę ze strusia podawać z sosem truskawkowym, kolorowymi sałatami, grubo mielonym czarnym pieprzem oraz ewentualnie pieczonymi ziemniakami lub frytkami.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Założenie firmy sprzątającej
Szkoda, że linki są tutaj usuwane, bo jak tak czytam te wiadomości, na przykład...
Co na wypadanie włosów?
Dziewczyny, a może któraś z Was poleci jakiś preparat, który wzmocni włosy...
psychodietetyk odchudza
Podobno to jest właśnie pułapka. Wygląda na to, że mamy do czynienia z błędnym...
Dieta sałatkowa?
Tak! To chyba to. To na pewno to :) Myślałam o tym dzisiaj robiąc...