Polędwica z porzeczkami

17 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Polędwica z porzeczkami – dieta czerwona

Składniki (4 porcje):

Grilled Lamb Chops in Red Currant and Rosemary Sauce1

50 dag polędwicy wołowej
100 ml czerwonego wina
sól
pieprz
olej
30 dag porzeczek
1 pomarańcza.

Przygotowanie:

Polędwicę skropić winem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. Posmarować olejem, owinąć folią aluminiową, piec 50 min. w 180°C, pokroić na plastry. Porzeczki i miąższ pomarańczy przełożyć do rondelka, podlać wodą, zagotować, sosem polać mięso.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...