Polędwica z porzeczkami

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Polędwica z porzeczkami – dieta czerwona

Składniki (4 porcje):

Grilled Lamb Chops in Red Currant and Rosemary Sauce1

50 dag polędwicy wołowej
100 ml czerwonego wina
sól
pieprz
olej
30 dag porzeczek
1 pomarańcza.

Przygotowanie:

Polędwicę skropić winem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. Posmarować olejem, owinąć folią aluminiową, piec 50 min. w 180°C, pokroić na plastry. Porzeczki i miąższ pomarańczy przełożyć do rondelka, podlać wodą, zagotować, sosem polać mięso.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...