Polędwica z porzeczkami

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Polędwica z porzeczkami – dieta czerwona

Składniki (4 porcje):

Grilled Lamb Chops in Red Currant and Rosemary Sauce1

50 dag polędwicy wołowej
100 ml czerwonego wina
sól
pieprz
olej
30 dag porzeczek
1 pomarańcza.

Przygotowanie:

Polędwicę skropić winem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. Posmarować olejem, owinąć folią aluminiową, piec 50 min. w 180°C, pokroić na plastry. Porzeczki i miąższ pomarańczy przełożyć do rondelka, podlać wodą, zagotować, sosem polać mięso.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...