Polędwica wołowa w cieście

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
  • olej
  • przyprawa do mięs
  • 100g szynki
  • 150g pieczarek
  • natka pietruszki
  • cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Ciasto rozmrozić. Polędwicę nasmarować przyprawą do mięs , opiec na oleju z każdej strony – koło 20 minut.
Zrobić farsz: szynkę , pieczarki,natkę, cebulę pokroić, dodać jajko, przyprawy, zioła i odrobinę oleju- 2 łyżki.
Na cieście rozłożyć farsz , położyć polędwicę, szczelnie zwinąć. Ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wysmarowanej olejem. Piec około 1godziny w temp. 200 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.