Polędwica wołowa w cieście

30 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
  • olej
  • przyprawa do mięs
  • 100g szynki
  • 150g pieczarek
  • natka pietruszki
  • cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Ciasto rozmrozić. Polędwicę nasmarować przyprawą do mięs , opiec na oleju z każdej strony – koło 20 minut.
Zrobić farsz: szynkę , pieczarki,natkę, cebulę pokroić, dodać jajko, przyprawy, zioła i odrobinę oleju- 2 łyżki.
Na cieście rozłożyć farsz , położyć polędwicę, szczelnie zwinąć. Ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wysmarowanej olejem. Piec około 1godziny w temp. 200 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...