Polędwica na bagietce z grillowanymi warzywami

20 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób

Niezbędne składniki:

600 g polędwicy wołowej
1 bagietka
2-3 łyżki masła
2 szt. papryki mix
1 cukinia
1 czerwona cebula
olej

Przyprawy KAMIS:

Przyprawa do masła czosnkowego Grzanki złociste
Przyprawa do potraw z grilla Grill klasyczny

Polędwicę pokrój na steki o grubości 2 cm, oprósz przyprawą do grilla klasyczny, posmaruj olejem. Warzywa pokrój na części, oprósz przyprawą grill klasyczny, wszystko odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Smaż mięso i warzywa na ruszcie tylko jeden raz z każdej strony. Przed podaniem upiecz grzanki posmarowane masłem wymieszanym z przyprawą grzanki złociste i upiecz na ruszcie.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...