Kasza manna z owocami i syropem klonowym

18 października 2011, dodał: Sukkub
Artykuł zewnętrzny

Nigdy nie zapomnę płaczu moich kolegów i koleżanek – w tym mnie, kiedy podczas przedszkolnego śniadania kiedy na talerzach lądowała z wielkim pluskiem kasza manna. Po latach udoskonaliłem ten przepis i dziś z ogromną przyjemnością zajadam go na śniadanie. ;)

Składniki:

1 l mleka sojowego czekoladowego
100 g rodzynek
100 g suszonych moreli
100 g suszonych śliwek
Kilka malin
1 jabłko
2 szklanki kaszy manny
Syrop klonowy
Odrobina masła

100 g białej czekolady w wiórkach

Przygotowanie:

W garnuszku podgrzewamy mleko sojowe, dodajemy odrobinę masła a kiedy zacznie lekko bulgotać – wsypujemy kaszę mannę i dokładnie mieszamy. W między czasie kroimy wszystkie owoce i dodajemy je do mlecznej masy. Kiedy kaszka zmięknie i będzie gotowa do jedzenia, wykładamy 'papkę’ na głęboki talerz, polewamy syropem klonowym, posypujemy białą czekoladą i pozwalamy wspomnieniom wrócić do przedszkola. ;)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz