Płonące słodkie szaszłyki na ryżu

17 lipca 2011, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

składniki:

woreczek ryżu Kupiec,
25 dag filetu z kurczaka,
4 plastry ananasa z puszki,
2 banany,
miód 3 łyżki,
czekolada gorzka  ( 5 kostek),
cztery łyżki mleka,
czekolada malaga  ( 4 kostki),
olej do smażenia,
wykałaczki duże,
4 łyżki spirytusu,

Ryż ugotować na sypko, filet umyć, pokroić w kostkę, ananasy pokroić w kawałki, banany obrać i pokroić w plasterki, na talerz dać filet , wymieszać z jedną łyżką miodu, potem nabijać na wykałaczki filet, ananas, banan na przemian, gotowe szaszłyki polać pozostałym miodem, piec na rozgrzanym oleju bardzo powoli. Wyłożyć na talerz ryż posypać startą czekoladą o smaku malagi , ułożyć szaszłyki, polać rozpuszczoną czekoladą gorzką z mlekiem. Na koniec przed podaniem polać spirytusem i podpalić. Podawać płonące szaszłyki.

file1310894339



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz