Placuszki z kukurydzy ze szczypiorkiem

7 sierpnia 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 1 / 2 łyżeczki soli
  • łyżka cukru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • olej
  • puszka kukurydzy
  • szczypiorek
  • kefir do polania

Przygotowanie:

Jaja rozbić, dodać mąkę, proszek, cukier, sól i mleko, a na końcu odsączoną na sitku kukurydzę oraz posiekany szczypiorek. Smażyć na głębokim oleju, można dodać łyżkę masła, polewać śmietanką.

12

 



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...