Placuszki z cukini

26 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

nieduża cukinia,

cebula lub czosnek

pół szklanki maki,

dwa jaja

sól, pieprz

Jaja najpierw porządnie roztrzepać, dodać mąkę, sól, cukier, i startą na tarce o grubych oczkach cukinię oraz przesmazoną cebulkę lub czosnek. Takie  placuszki są mięciutkie i bardzo pulchne, można zamiast ziemniaków do mięs podawać, polac sosem tzatziki.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...