Placuszki surimi Eli z grilla

25 października 2010,
dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 małe paczki paluszków surimi (razem 200 g)
5 ziemniaków (ugotowanych z poprzedniego dnia)
1 pęczek cebulki dymki
1/2 pęczka natki pietruszki
1 jajko
sól, pieprz
olej

Ziemniaki z poprzedniego dnia zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Paluszki surimi pokroić w kosteczkę. Pokroić natkę i dymkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jajko, sól, pieprz i wymieszać. Uformować placuszki (jak mielone), posmarować olejem, położyć na tacce do grillowania i piec na grillu z obu stron,aż się zrumienią. Smacznego!

file1288032007



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...