Placuszki surimi Eli z grilla

25 października 2010,
dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 małe paczki paluszków surimi (razem 200 g)
5 ziemniaków (ugotowanych z poprzedniego dnia)
1 pęczek cebulki dymki
1/2 pęczka natki pietruszki
1 jajko
sól, pieprz
olej

Ziemniaki z poprzedniego dnia zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Paluszki surimi pokroić w kosteczkę. Pokroić natkę i dymkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jajko, sól, pieprz i wymieszać. Uformować placuszki (jak mielone), posmarować olejem, położyć na tacce do grillowania i piec na grillu z obu stron,aż się zrumienią. Smacznego!

file1288032007



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....