Placuszki surimi Eli

25 października 2010,
dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 małe paczki paluszków surimi(razem 200 g)
5 ziemniaków(ugotowanych z poprzedniego dnia)
1 pęczek cebulki dymki
1/2 pęczka natki pietruszki
1 jajko
2 łyżki mąki ziemniaczanej
sól,pieprz
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia

file1288031911

Ziemniaki z poprzedniego dnia zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Paluszki surimi pokroić w kosteczkę. Pokroić natkę i dymkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jajko, mąkę, sól,pieprz i wymieszać. Uformować placuszki (jak mielone), obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na rumiano. Podawać z surówkami.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...