Placuszki pomidorowe

11 listopada 2013, dodał: milenka2306
Artykuł zewnętrzny

Składniki:  

0,5 kg pomidorków koktajlowych,
garść suszonych pomidorów w zalewie, 
pęczek pietruszki, 
pęczek bazylii,
pęczek szczypiorku,
4 plastry wędzonego boczku,
2 jajka,
25 dkg mąki,
2 ząbki czosnku, 
sól, pieprz  

Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy do miski. Dorzucamy posiekane suszone pomidory, posiekaną zieleninę i czosnek, pokrojony w drobną kostkę boczek, solimy i pieprzymy.

Rozduszamy lekko pomidory żeby puściły sok. Wbijamy jajka i mąkę i dokładnie mieszamy.

Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładamy nieduże porcje i smażymy z obu stron.Odsączamy nadmiar tłuszczu, posypujemy ostrym włoskim tarkowanym serem.