Placuszki jogurtowe z ryżem

14 lipca 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 jajka,

szkl. gęstego jogurtu naturalnego,

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

łyżka cukru,

cukier waniliowy,

8 pełnych łyżek mąki,

15 dag półtłustego twarogu,

1/2 szkl. ryżu,

olej do smażenia.

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko, przestudzić. Jajka rozmącić w jogurcie, dodać proszek, cukier oraz cukier waniliowy i sól. Dosypać mąkę. Dodać twaróg rozgnieciony widelcem oraz ryż. Wymieszać, kłaść łyżką na patelnie niewielkie porcje ciastka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać z jogurtem naturalnym i  konfiturą.

Te placuszki są doskonałe na rozpoczęcie dnia.

file1310663412



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...