Placuszki jogurtowe z ryżem

14 lipca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 jajka,

szkl. gęstego jogurtu naturalnego,

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

łyżka cukru,

cukier waniliowy,

8 pełnych łyżek mąki,

15 dag półtłustego twarogu,

1/2 szkl. ryżu,

olej do smażenia.

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko, przestudzić. Jajka rozmącić w jogurcie, dodać proszek, cukier oraz cukier waniliowy i sól. Dosypać mąkę. Dodać twaróg rozgnieciony widelcem oraz ryż. Wymieszać, kłaść łyżką na patelnie niewielkie porcje ciastka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać z jogurtem naturalnym i konfiturą.

Te placuszki są doskonałe na rozpoczęcie dnia.

file1310663412



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz