Placki ziemniaczane z koperkiem

Avatar photo
23 marca 2011,
dodał: Ewelina Szadkowska
Artykuł zewnętrzny

składniki :

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 2 pączki koperku
  • 1 sporą cebule
  • 3 jaja
  • 3 łyżki startego twardego sera
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Wykonanie

Cebulę i ziemniaki obrać,i zetrzeć na tarce. Ubić jajka,wymieszać z ziemniakami, cebulą, mąką, serem i drobno posiekanym koperkiem. Przyprawić pieprzem i solą.
Usmażyć placki na oleju, odsączyć na papierze.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...