Placki ziemniaczane z farszem mięsnym

11 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 duży ziemniak lub 1/2 kg
2 łyżki mąki
1 jajko
sól
pieprz
farsz:
mięso mielone
keczup
cebula
zielona pietruszka
olej do smażenia

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąką, przyprawy. Na rozgrzany olej kłaść łyżkę masy ziemiaczanej, na to mięso wcześniej usmażone z cebulką i keczupem i posypać zieloną pietruszką – przykryć masą ziemiaczaną. Smażyć na złoty kolor. Podawać z sałatą.

file1263238850



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...