Placki ziemniaczane z farszem mięsnym

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 duży ziemniak lub 1/2 kg
2 łyżki mąki
1 jajko
sól
pieprz
farsz:
mięso mielone
keczup
cebula
zielona pietruszka
olej do smażenia

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąką, przyprawy. Na rozgrzany olej kłaść łyżkę masy ziemiaczanej, na to mięso wcześniej usmażone z cebulką i keczupem i posypać zieloną pietruszką – przykryć masą ziemiaczaną. Smażyć na złoty kolor. Podawać z sałatą.

file1263238850



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...