Placki ziemniaczane z farszem mięsnym

11 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 duży ziemniak lub 1/2 kg
2 łyżki mąki
1 jajko
sól
pieprz
farsz:
mięso mielone
keczup
cebula
zielona pietruszka
olej do smażenia

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąką, przyprawy. Na rozgrzany olej kłaść łyżkę masy ziemiaczanej, na to mięso wcześniej usmażone z cebulką i keczupem i posypać zieloną pietruszką – przykryć masą ziemiaczaną. Smażyć na złoty kolor. Podawać z sałatą.

file1263238850



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...