Placki z młodych ziemniaków ze śmietaną

14 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg większych młodych ziemniaków
2 jajka
wegeta
pieprz
1 łyżka mąki pszennej
gęsta śmietana
cukier
olej do smażenia

Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajka, mąkę i przyprawy. Wymieszać. Usmażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z gęstą śmietaną i cukrem.

file1266170832



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...