Placki z gotowanych ziemniaków z bryndzą

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Placki z gotowanych ziemniaków z bryndzą

Czas : 45 minut

Składniki :

½ kg ziemniaków
1 jajko
20 dag bryndzy ( takiej o kremowej konsystencji )
pieprz mielony
olej do smażenia
Ziemniaki obrać , przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić i utłuc na puree . Dodać jajko , bryndzę i szczyptę pieprzu. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na olej – rozpłaszczyć na placuszek. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z kwaśną śmietaną .

Uwaga ! Zrobiłam na próbę bo miałam bryndzę- smaczne , ale różnicy między takimi z farszu jaj na pierogi ruskie nie widzę. Jak dla mnie szkoda bryndzy.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...