Placki z gotowanych ziemniaków z bryndzą

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Placki z gotowanych ziemniaków z bryndzą

Czas : 45 minut

Składniki :

½ kg ziemniaków
1 jajko
20 dag bryndzy ( takiej o kremowej konsystencji )
pieprz mielony
olej do smażenia
Ziemniaki obrać , przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić i utłuc na puree . Dodać jajko , bryndzę i szczyptę pieprzu. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na olej – rozpłaszczyć na placuszek. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z kwaśną śmietaną .

Uwaga ! Zrobiłam na próbę bo miałam bryndzę- smaczne , ale różnicy między takimi z farszu jaj na pierogi ruskie nie widzę. Jak dla mnie szkoda bryndzy.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...