Placki z gotowanych ziemniaków

30 września 2011,
dodał: antybarbi
Artykuł zewnętrzny

Ochłodzone ziemniaki pogniecione dokładnie wymieszać z łyżką śmietany i  surowym jajkiem. Gdy masa jest zbyt rzadka, należy dodać trochę tartej bułki lub w ostateczności mąki pszennej. Osolić i odrobinę popieprzyć. Zamiast pieprzu można dodać szczyptę papryki. Formować małe, płaskie kotlety lub wałeczki otoczyć w tartej bułce i odsmażyć z obu stron na margarynie mlecznej lub smalcu, na rumiany kolor.
Gorące placki z gotowanych ziemniaków jemy z dodatkiem dowolnej surówki lub gorącego sosu (pomidorowego, grzybowego, cebulowego lub koperkowego).



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....