Placki z gotowanych ziemniaków

30 września 2011, dodał: antybarbi
Artykuł zewnętrzny

Ochłodzone ziemniaki pogniecione dokładnie wymieszać z łyżką śmietany i  surowym jajkiem. Gdy masa jest zbyt rzadka, należy dodać trochę tartej bułki lub w ostateczności mąki pszennej. Osolić i odrobinę popieprzyć. Zamiast pieprzu można dodać szczyptę papryki. Formować małe, płaskie kotlety lub wałeczki otoczyć w tartej bułce i odsmażyć z obu stron na margarynie mlecznej lub smalcu, na rumiany kolor.
Gorące placki z gotowanych ziemniaków jemy z dodatkiem dowolnej surówki lub gorącego sosu (pomidorowego, grzybowego, cebulowego lub koperkowego).



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...