Placki z gotowanych ziemniaków

30 września 2011,
dodał: antybarbi
Artykuł zewnętrzny

Ochłodzone ziemniaki pogniecione dokładnie wymieszać z łyżką śmietany i  surowym jajkiem. Gdy masa jest zbyt rzadka, należy dodać trochę tartej bułki lub w ostateczności mąki pszennej. Osolić i odrobinę popieprzyć. Zamiast pieprzu można dodać szczyptę papryki. Formować małe, płaskie kotlety lub wałeczki otoczyć w tartej bułce i odsmażyć z obu stron na margarynie mlecznej lub smalcu, na rumiany kolor.
Gorące placki z gotowanych ziemniaków jemy z dodatkiem dowolnej surówki lub gorącego sosu (pomidorowego, grzybowego, cebulowego lub koperkowego).



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.