Placek po zbójnicku

14 listopada 2010, dodał: ecco39
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

600 g polędwicy

mąka

sól

sól zmiękczająca mięso

pieprz

czosnek mielony

papryka słodka

przyprawa Specialite papryka suszona

1 kg ziemniaków

2 cebule

jajko

śmietana 18 %

kiełki

olej do smażenia

Przygotowanie :

Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą zmiękczającą mięso, czosnkiem granulowanym i papryką słodką. Smażymy na oleju.Kiedy podsmażymy mięso , zalewamy wodą tak aby było przykryte, dosypujemy paprykę suszoną. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy mięso będzie miękkie w osobnej misce rozrabiamy 3 łyżki mąki z zimną wodą. Dodajemy do gotującego mięsa ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku.

Ziemniaki obieramy i wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy cebule, jajko i odrobinę mąki i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i smażymy duże placki na rozgrzanym oleju.

Na jednej połówce nakładamy gulasz i zamykamy placek. Na górę dajemy odrobinę śmietany i posypujemy kiełkami. Podajemy na ciepło.

file1289763726



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...