Pizza ziemniaczano-orzechowa

14 listopada 2010, dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ciasto drożdżowe

dodatki:

2 ząbki czosnku

4-5 łyżek oliwy z oliwek

3 ziemniaki

szklanka orzechów włoskich

sol, pieprz świeżo mielony

ser żółty najlepiej jakiś ostrzejszy

Wykonanie:

Czosnek ścieramy, mieszamy z oliwa i odstawiamy na chwilę. Po tym czasie rozsmarowujemy go na rozwałkowanym cieście. Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki, układamy na cieście najlepiej w rybią łuskę, solimy, prószymy pieprzem. Siekamy orzechy i posypujemy nimi całość. Pieczemy 15 min, posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 5 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...