Pizza z ziemniakami i rukolą

14 listopada 2010, dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ciasto drożdżowe

garść rukoli

3-4 ziemniaki

ser żółty

Sos:

6 łyżek jogurtu

pieprz, sól, chilli

2 ząbki czosnku

oliwa z oliwek 3 łyżki

Wykonanie:

Rozwałkowujemy ciasto, dajemy mu wyrosnąć delikatnie. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z oliwą, startym czosnkiem i posiekanymi łodyżkami rukoli, przyprawiamy. Rozsmarowujemy sos na cieście, na nim układamy pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki przetykane posiekaną rukolą. Pieczemy ok 20 min w 200st (w ostatnich 5 minutach pieczenia posypujemy serem). Podajemy ze świeżymi listkami rukoli.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz