Puree ziemniaczane w waflu tortowym

19 marca 2011,
dodał: ewciaa1301
Artykuł zewnętrzny

Ilość składników jest zależna od tego jak dużą porcję chcemy przygotować. Ja zazwyczaj obieram około pół średniego garnka ziemniaków( 10-15 szt) a następnie gotuje je w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki już się ugotują i odlejemy wodę dodaję 2 łyżki masła i odrobinę mleka, tak aby wyszło nam puree. Następnie gorącym puree przekładam wafle tortowe. Czekam kilka minut aż wafle zmiękną pod wpływem ciepła i ziemniaczanej papki i zwijam w roladę, którą należy odstawić do wystygnięcia. Gdy nasza rolada jest już zimna kroimy ją w plastry i smażymy jak schabowe czyli obtaczamy w roztrzepanym przyprawionym solą i pieprzem jajku a potem bułce tartej a następnie smażymy na patelni.

Tak przygotowane roladki ziemniaczane podajemy do mięs, zamiast standardowego ziemniaka. Wygląda niesamowicie elegancko ale i też tak smakuje:)



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....