Pilaw z wątróbek

10 września 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Troszkę inny przepis na pilaw, tym razem z wątróbek, najsmaczniejsza z surówką

– 40 dag wątróbek z drobiu
– 3 cebule
– 30 dag ryżu
– 1/2 szklanki wywaru z warzyw
– 5 łyżek oleju
– 5 łyżek startego żółtego sera
– sól, pieprz

Wątróbki oczyścić, umyć i drobno posiekać, cebule obrać, posiekać razem z wątróbką, podsmażyć na oleju, ryż opłukać na sicie i dodać do wątróbek, zalać wywarem z warzyw, doprawić solą i pieprzem, dusić około 30 minut, gotową gorącą jeszcze potrawe posypać żółtym serem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zalecenia C40 Cities - co o nich my…
Ja uważam, że elity, które to wymyślają powinny zacząć od siebie, a nie dalej...
Zalecenia C40 Cities - co o nich my…
Niedawno był spór o to, jak chce ograniczyć nas nowy pomysł ograniczający...
prezent na Dzień Matki
Fajne są vouchery do spa, dobre na takie okazje.
oszczędzanie ;)
Mniej kupować i omijać to, co niepotrzebne - jak widzę te wypchane po brzegi...