Pilaw z wątróbek

10 września 2013,
dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Troszkę inny przepis na pilaw, tym razem z wątróbek, najsmaczniejsza z surówką

– 40 dag wątróbek z drobiu
– 3 cebule
– 30 dag ryżu
– 1/2 szklanki wywaru z warzyw
– 5 łyżek oleju
– 5 łyżek startego żółtego sera
– sól, pieprz

Wątróbki oczyścić, umyć i drobno posiekać, cebule obrać, posiekać razem z wątróbką, podsmażyć na oleju, ryż opłukać na sicie i dodać do wątróbek, zalać wywarem z warzyw, doprawić solą i pieprzem, dusić około 30 minut, gotową gorącą jeszcze potrawe posypać żółtym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...