Pilaw z wątróbek

10 września 2013,
dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Troszkę inny przepis na pilaw, tym razem z wątróbek, najsmaczniejsza z surówką

– 40 dag wątróbek z drobiu
– 3 cebule
– 30 dag ryżu
– 1/2 szklanki wywaru z warzyw
– 5 łyżek oleju
– 5 łyżek startego żółtego sera
– sól, pieprz

Wątróbki oczyścić, umyć i drobno posiekać, cebule obrać, posiekać razem z wątróbką, podsmażyć na oleju, ryż opłukać na sicie i dodać do wątróbek, zalać wywarem z warzyw, doprawić solą i pieprzem, dusić około 30 minut, gotową gorącą jeszcze potrawe posypać żółtym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...