Pilaw z ryżu na zielono

3 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pilaw z ryżu na zielono – dieta ryżowa

Składniki:
3 łyżki masła
2 szklanki posiekanej cebuli
2 szklanki ryżu
½ szklanki posiekanego estragonu, szczypiorku, pietruszki, koperku i trybuli
4 szklanki bulionu warzywnego
sól
pieprz
1 liść laurowy

Przygotowanie:
Na rozgrzane masło wrzucić posiekaną cebulę i smażyć około 5 min. Po tym czasie dodać ryż i trzymać na ogniu do momentu, aż się zarumieni. W między czasie bulion zmiksować z ziołami, solą oraz pieprzem, po czym dodać do ryżu. Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Wrzucić liść laurowy i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 min., aż ryż wchłonie cały płyn.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...