Pilaw z ryżu na zielono

3 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pilaw z ryżu na zielono – dieta ryżowa

Składniki:
3 łyżki masła
2 szklanki posiekanej cebuli
2 szklanki ryżu
½ szklanki posiekanego estragonu, szczypiorku, pietruszki, koperku i trybuli
4 szklanki bulionu warzywnego
sól
pieprz
1 liść laurowy

Przygotowanie:
Na rozgrzane masło wrzucić posiekaną cebulę i smażyć około 5 min. Po tym czasie dodać ryż i trzymać na ogniu do momentu, aż się zarumieni. W między czasie bulion zmiksować z ziołami, solą oraz pieprzem, po czym dodać do ryżu. Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Wrzucić liść laurowy i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 min., aż ryż wchłonie cały płyn.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...