Pilaw z ryżu na zielono

3 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pilaw z ryżu na zielono – dieta ryżowa

Składniki:
3 łyżki masła
2 szklanki posiekanej cebuli
2 szklanki ryżu
½ szklanki posiekanego estragonu, szczypiorku, pietruszki, koperku i trybuli
4 szklanki bulionu warzywnego
sól
pieprz
1 liść laurowy

Przygotowanie:
Na rozgrzane masło wrzucić posiekaną cebulę i smażyć około 5 min. Po tym czasie dodać ryż i trzymać na ogniu do momentu, aż się zarumieni. W między czasie bulion zmiksować z ziołami, solą oraz pieprzem, po czym dodać do ryżu. Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Wrzucić liść laurowy i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 min., aż ryż wchłonie cały płyn.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.