Pikle z cytryn

31 stycznia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 cytryny
  • łyżka nasion gorczycy i kozieradki
  • 2 papryczki chili
  • kłącze imbiru małe
  • kmin mielony, kardamon, sól

Cytryny sparzyć wrzątkiem, nie obierać ze skóry, przekroić na pół, wyciąć biały „głąb” i pokroić na ćwiartki.Do cytryn dodać posiekane chili bez nasionek, obrany i starty imbir.

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wsypać ziarna gorczycy, kozieradki, podsmażyć (nasiona będą uwalniać aromat). Dodać cytryny i dusić na małym ogniu około 10 minut, dodać resztę przypraw. Włożyć do słoika z sosem z patelni, najlepsze po 3 dniach. Doskonałe do potraw mięsnych.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.