Pikle z cytryn

31 stycznia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 cytryny
  • łyżka nasion gorczycy i kozieradki
  • 2 papryczki chili
  • kłącze imbiru małe
  • kmin mielony, kardamon, sól

Cytryny sparzyć wrzątkiem, nie obierać ze skóry, przekroić na pół, wyciąć biały „głąb” i pokroić na ćwiartki.Do cytryn dodać posiekane chili bez nasionek, obrany i starty imbir.

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wsypać ziarna gorczycy, kozieradki, podsmażyć (nasiona będą uwalniać aromat). Dodać cytryny i dusić na małym ogniu około 10 minut, dodać resztę przypraw. Włożyć do słoika z sosem z patelni, najlepsze po 3 dniach. Doskonałe do potraw mięsnych.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...